DE FUNCTIE

Besturingsengineer

Begrijp je het belang van materialen, constructie, mechanismen, vorm, kleur, oppervlak, afwerking en productieprocessen die betrokken zijn bij nieuwe ontwikkelingsprocessen? En kun je emotionele klantervaringen in evenwicht brengen met economische voordelen voor de klant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Fulltime functie

Wie zijn wij?
Wij zijn Logiqs, we werken hard aan de meest geavanceerde Vertical Farming-systemen ter wereld. Daarnaast bouwen we al meer dan 45 jaar automatische roltafelsystemen voor tuinbouwkassen en automatische paletopslagsystemen voor magazijnen.
Jouw missie in het leven is om je roeping, doel of Ikigai te vinden, of dit nou nu of later is.
Ons doel is “Accelerate access to honest food”.
Wat dat betekent? Wij geloven dat voedselschaarste wereldwijd kan worden uitgebannen, onder andere door gebruik te maken van Indoor of Vertical Farming.
Eerlijk voedsel betekent regeneratief, schaalbaar, consistent, gezond en betaalbaar voedsel.
Mogelijk gemaakt door technologie, maar met menselijke intenties en waarden en eerlijk voor
mens en planeet.

OVER LOGIQS

Onze cultuur
Een “gaming-mentaliteit” is onderdeel van onze bedrijfscultuur. Zo houden we van samenwerking, groepsloyaliteit, zelforganisatie, korte feedbackloops, ambitie, doelgerichtheid, transparantie en snelle beslissingen. We zien deze waarden dan ook graag op de werkvloer terug.
Bij Logiqs doen we ons best om zinvolle doelen te bereiken en zijn we niet bang om te falen terwijl we dit proberen. Wel zijn we bang om langzaam te falen.

Institutioneel “ja”
In de meeste organisaties is het makkelijk voor een manager om nee te zeggen tegen een nieuw idee. In ons bedrijf geloven we in constructieve meningsverschillen: de besluitvormer moet persoonlijk of per e-mail uitleggen waarom hij een beslissing heeft genomen.
Wij denken dat er op deze manier meer ideeën van onder aan de organisatie naar boven ontstaan. Onze standaard is dus een institutioneel ja.

Heroic Failure Award
Falen is slechts een stap dichter bij groter succes. We hebben zelfs een prijs voor heldhaftige mislukkingen in het leven geroepen. Met deze award ondersteunen we het maken van unieke en slimme fouten. De prijs wordt in het hele bedrijf gepromoot, zodat we er als team van kunnen
leren. We geven niemand de schuld en we schamen ons niet; we delen, vergeven, leren en houden van.

Onze kernwaarden

What you see is what you get. Bij Logiqs doen we zaken op een open en eerlijke manier. Volledig transparant. Minstens zo belangrijk: we doen wat we beloven.
Uiteraard kiezen we er bij het maken van onze producten voor om alleen hoogwaardige, eerlijke materialen te gebruiken. Maar eerlijkheid gaat verder dan dat: met onze producten willen we iedere ondernemer die eerlijk voedsel wil produceren de kans geven om dat ook daadwerkelijk te doen. Omdat wij vinden dat iedereen, waar ook ter wereld, recht heeft op een eerlijk boterham.

Bij Logiqs vinden we lief zijn voor elkaar belangrijk. We hebben hart voor elkaar, zijn zorgzaam voor onze klanten (die we eigenlijk vooral als partner zien) en respectvol voor de wereld om ons heen. We denken mee, zijn oplossingsgericht en proberen op een zo prettig mogelijke manier met elkaar en onze omgeving om te gaan. Omdat je daarmee nét even verder komt.

Wij vinden dat nieuwsgierigheid de brandstof is van elke pionier en dat creativiteit ontstaat als nieuwsgierigheid wordt gevoed. We zijn nieuwsgierig naar de wereld om ons heen, naar onze klanten en wat zij willen. We zijn nieuwsgierig naar techniek en naar hoe we dit het beste kunnen inzetten om planten beter te begrijpen en mensen te helpen ze beter te kweken. Het is die gedrevenheid die ons in staat stelt om constant in beweging te zijn en uit te zoeken hoe we iets nog beter, nog efficiënter en nog toegankelijker kunnen maken.

Vorig jaar vierden we ons 45-jarig bestaan. Telers van over de hele wereld ervaren zo onderhand de kwaliteit onze Logiqs-kwaliteit en dat is zeker iets waar we trots op zijn.
Keer op keer lukt het om met mooie innovaties voor de dag te komen en weer een stapje verder te ontwikkelen. Dus ja, daar zijn we trots op! Trots op de mooie producten die we maken, trots op het bedrijf, op onze geweldige klanten en partners en we zijn vooral trots op elkaar.

Met maar één aarde met veel mensen en een beperkte hoeveelheid grondstoffen, heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheid voor de toekomst. Bij Logiqs proberen we daar op een zo goed mogelijke manier mee om te gaan. Met aandacht en respect voor de aarde, voor de klant en voor elkaar. Bij Logiqs moet iedereen zich goed kunnen voelen, kunnen gedijen en groeien.
Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk voor wat we als bedrijf doen: onze klanten moeten weten dat ze op ons kunnen rekenen en dat we er alles aan doen om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

ONZE AMBITIES

Hoewel we met 45 jaar bestaan een oude rot zijn in het vak, kun je onze ambities beter vergelijken met die van een start-up.
We willen onze sector veranderen en we begrijpen heel goed dat we onze doelen alleen kunnen bereiken door middel van duurzame exponentiële groei.
Voor ons betekent dit een nog grotere focus op duurzaamheid, kwaliteit en samenwerking. We omarmen de noodzaak van een circulaire economie volledig en we begrijpen dat we onze oplossingen en diensten moeten ontwikkelen op een manier die regeneratief, herstellend of herbruikbaar is.

Hoe we het tot dusver doen:

Ik ben bijna 9 jaar geleden bij Logiqs begonnen. Het was mijn eerste baan in Nederland en ik kan echt zeggen dat het vanaf dag één een spannende en uitdagende ervaring was.
(meer…)

ADRIAN TAMPLARU

Digital Product owner - Online 3D Ontwerptools

Software testen door middel van een Raspberry Pi of door andere nieuwe technieken.

VINCENT

Programmeur

Als je wat gemaakt hebt en je ziet het daadwerkelijk op scherm virtueel of bij de klant bewegen: das top.

ROB

Programmeur

Als ik iets in ’t hoofd heb waarvan ik denk: misschien kan ik ’t zo en zo oplossen: dan jeuken m’n handen, wil ik direct de computer aanzetten en uitproberen of ’t werkt.

SJORS

Programmeur

Mijn naam is Davina en ik ben financieel/administratief medewerkster bij Logiqs. Ik waardeer Logiqs omdat iedereen gelijk is, er heerst geen hiërarchie. Ook kunnen we later beginnen en dan langer doorgaan of eerder beginnen en eerder naar huis. (meer…)

DAVINA

Financieel/Administratief medewerkster

Mijn naam is Jannet, 52 jaar, ik werk part-time bij Logiqs.
Ik werk samen met 3 andere vrouwelijke collega’s op de afdeling administratie.
Ik ben verantwoordelijk voor de crediteuren administratie, wat ik met veel plezier doe. (meer…)

JANNET

Afdeling administratie

‘Mijn naam is Hans, ik ben PLC Programmeur.
Bij Logiqs krijg je de kans om met veel eigen inbreng mee te werken aan het tot stand komen van innovatieve producten.
Het mooie van het programmeren van PLC programma’s is dat hetgeen je maakt, je later in werkelijkheid ziet bewegen.

HANS

PLC programmeur

Functieprofiel

Binnen ons grote multidisciplinaire team spelen besturingsengineers een ontzettend waardevolle rol.
De besturingsafdeling helpt ons bedrijf om ongelooflijk ambitieuze projecten af te leveren voor onze klanten wereldwijd. Ook brengt de besturingsafdeling het werk van alle andere afdelingen samen en vertaalt dit naar operationele machines die waardevol opleveren zijn voor onze klanten.
Onze besturingsengineers zijn gepassioneerd over hun werk en staan te springen om onze klanten te ondersteunen in het beheren van de efficiëntste Vertical Farms ter wereld.
Naast Vertical Farming is onze besturingsafdeling ook verantwoordelijk voor het implementeren en onderhouden van projecten in de tuinbouw (Logiqs geautomatiseerde roltafelsystemen) en in de materiaalverwerkings- en logistieke sector (Logiqs automatische magazijnsystemen | automatische pallet opslagsystemen ).

Wie ben jij?
Jij bent de vernieuwer die we nodig hebben als je:

-onze waarden deelt
-gedreven wordt door je nieuwsgierigheid naar technologie
-een langetermijnvisie hebt op het verminderen van uitvaltijd bij onze klanten
-je het leuk vindt om te discussiëren over manieren om de processen in de projectuitvoering te automatiseren
-altijd enthousiast bent om nieuwe mogelijkheden uit te proberen voor moeilijke problemen
-het leuk vindt om je kennis te delen met je collega’s en met eindklanten
-goed bent in het stellen van prioriteiten en één ding tegelijk doen
-plezier hebt in het tot leven brengen van technologie en graag de essentiële schakel bent tussen ontwerp en operatie
-iemand bent die graag goed advies en opbouwende kritiek geeft en ontvangt

Je verantwoordelijkheden zijn:

-Het beoordelen van eisen en specificaties voor besturingsprojecten zodat deze aan de functionaliteits- en ontwerpbehoeften voldoen.
-Het ontwikkelen van nieuwe en het onderhouden van bestaande (OMRON) PLC-software: plannen, ontwikkelen, uitvoeren en testen.
-Verifiëren en valideren om ervoor te zorgen dat een voltooid project voldoet aan de verwachte specificaties en resultaten of deze zelfs overtreft.
-Toezicht houden op de succesvolle installatie en het testen van machines, zowel tijdens de prototype- als afleveringsfase bij de klant.
-Bijdragen aan procesverbetering en uitvoering van nieuwe technologieën of workflowtechnieken.
-Onderzoeken hoe nieuwe componenten werken en hoe ze moeten worden gecontroleerd.
-Storingen in productieapparatuur onderzoeken om de hoofdoorzaken te begrijpen.
-Ontwikkelings- en implementatieprocessen documenteren.
-Klanten technische ondersteuning en basistraining bieden tijdens de oplevering van projecten (zowel in buitendienst als telefonisch).
-Werken in teamverband met leden van andere afdelingen om een project succesvol af te ronden.
-Aangezien het werk van het besturingsteam zeer dynamisch is: internationaal reizen en werken op locatie voor klanten over de hele wereld.

Bij Logiqs heb je binnen de planning en veiligheidsvoorschriften veel vrijheid in je workflow. Er is altijd ruimte voor goede ideeën en manieren om dingen beter te doen. We hopen dan ook dat je actief probeert om de manier van werken te verbeteren.

Als je graag ziet dat jouw software technologie in beweging zet, dan vind je het geweldig om onze systemen tot leven te brengen!

Je eerste dag bij Logiqs

Mentoring en coaching vanaf dag 1 en een warm welkom door je team en alle anderen

Je carrière bij Logiqs

  • Je bent meester van je eigen lot en je eigen carrière
  • Gepersonaliseerd opleidingsbudget
  • Proactieve monitoring van stress en welzijn (werk-privébalans inbegrepen)
  • eerlijke/snelle feedbackloops opbouwen met het team en met eindgebruikers

We willen graag de beste plaats worden om te zijn, niet alleen de beste plaats om te werken. En we hebben jou nodig om dit te bereiken!

Werken bij Logiqs

Voordelen van werken bij Logiqs

Marktconform salaris
Hoewel we een klein bedrijf zijn, doen we ons best om marktconforme salarissen te bieden aan onze werknemers.

Goed pensioenplan
We hebben een goede pensioenregeling met een hoge werkgeversbijdrage.

Gepersonaliseerd opleidingsbudget
We willen graag dat elk teamlid de beste versie van zichzelf wordt. Dus voegen we de daad bij het woord!

Zoveel vakantiedagen als je nodig hebt
Je krijgt 25 betaalde vakantiedagen, maar je hebt altijd de mogelijkheid om wat meer vakantiedagen te kopen als je wat langer op reis wil.

Maandelijks feest/borrelen op vrijdag
We brengen graag tijd met elkaar door. Zo lunchen we samen en is onze kantine/bar een geweldige plek om rond te hangen.

Bedrijfsuitjes
Van tijd tot tijd organiseren we activiteiten, zoals paintball of paardrijden. Als je leuke ideeën hebt voor activiteiten, dan horen we dat graag.

Je sollicitatieprocedure

1.Solliciteer
Nadat je ons je cv en motivatie hebt gestuurd, bekijken we je sollicitatie zorgvuldig.

2.We nemen contact op
Binnen 10 werkdagen bellen we je en ontvang je een e-mail om het eerste gesprek in te plannen.

3.Gesprek
We kijken ernaar uit om je te ontmoeten, over je dromen en ambities te horen en je functie te bespreken.

4.Een dag bij Logiqs
Als het gesprek goed is verlopen en de interesse wederzijds is, kun je een dag meelopen om beter af te stemmen en je team te ontmoeten

5.De juiste klik
Als het klikt tussen jou en het team en tussen jouw waarden en de onze, dan begint de pret pas echt als we je aan boord van ons team mogen verwelkomen.

Interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan nu!

Vergeet niet om bij je sollicitatie ook je motivatie te vermelden. We kijken er echt naar uit om van je te horen!

SOLLICITEER DIRECT!