DE FUNCTIE

Industrial Design Engineer

Begrijp je het belang van materialen, constructie, mechanismen, vorm, kleur, oppervlak, afwerking en productieprocessen die betrokken zijn bij nieuwe ontwikkelingsprocessen? En kun je emotionele klantervaringen in evenwicht brengen met economische voordelen voor de klant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Fulltime functie

Wie zijn wij?
Wij zijn Logiqs, we werken hard aan de meest geavanceerde Vertical Farming-systemen ter wereld. Daarnaast bouwen we al meer dan 45 jaar automatische roltafelsystemen voor tuinbouwkassen en automatische paletopslagsystemen voor magazijnen.
Jouw missie in het leven is om je roeping, doel of Ikigai te vinden, of dit nou nu of later is.
Ons doel is “Accelerate access to honest food”.
Wat dat betekent? Wij geloven dat voedselschaarste wereldwijd kan worden uitgebannen, onder andere door gebruik te maken van Indoor of Vertical Farming.
Eerlijk voedsel betekent regeneratief, schaalbaar, consistent, gezond en betaalbaar voedsel.
Mogelijk gemaakt door technologie, maar met menselijke intenties en waarden en eerlijk voor
mens en planeet.

OVER LOGIQS

Onze cultuur
Een “gaming-mentaliteit” is onderdeel van onze bedrijfscultuur. Zo houden we van samenwerking, groepsloyaliteit, zelforganisatie, korte feedbackloops, ambitie, doelgerichtheid, transparantie en snelle beslissingen. We zien deze waarden dan ook graag op de werkvloer terug.
Bij Logiqs doen we ons best om zinvolle doelen te bereiken en zijn we niet bang om te falen terwijl we dit proberen. Wel zijn we bang om langzaam te falen.

Institutioneel “ja”
In de meeste organisaties is het makkelijk voor een manager om nee te zeggen tegen een nieuw idee. In ons bedrijf geloven we in constructieve meningsverschillen: de besluitvormer moet persoonlijk of per e-mail uitleggen waarom hij een beslissing heeft genomen.
Wij denken dat er op deze manier meer ideeën van onder aan de organisatie naar boven ontstaan. Onze standaard is dus een institutioneel ja.

Onze kernwaarden

What you see is what you get. Bij Logiqs doen we zaken op een open en eerlijke manier. Volledig transparant. Minstens zo belangrijk: we doen wat we beloven.
Uiteraard kiezen we er bij het maken van onze producten voor om alleen hoogwaardige, eerlijke materialen te gebruiken. Maar eerlijkheid gaat verder dan dat: met onze producten willen we iedere ondernemer die eerlijk voedsel wil produceren de kans geven om dat ook daadwerkelijk te doen. Omdat wij vinden dat iedereen, waar ook ter wereld, recht heeft op een eerlijk boterham.

Bij Logiqs vinden we lief zijn voor elkaar belangrijk. We hebben hart voor elkaar, zijn zorgzaam voor onze klanten (die we eigenlijk vooral als partner zien) en respectvol voor de wereld om ons heen. We denken mee, zijn oplossingsgericht en proberen op een zo prettig mogelijke manier met elkaar en onze omgeving om te gaan. Omdat je daarmee nét even verder komt.

Wij vinden dat nieuwsgierigheid de brandstof is van elke pionier en dat creativiteit ontstaat als nieuwsgierigheid wordt gevoed. We zijn nieuwsgierig naar de wereld om ons heen, naar onze klanten en wat zij willen. We zijn nieuwsgierig naar techniek en naar hoe we dit het beste kunnen inzetten om planten beter te begrijpen en mensen te helpen ze beter te kweken. Het is die gedrevenheid die ons in staat stelt om constant in beweging te zijn en uit te zoeken hoe we iets nog beter, nog efficiënter en nog toegankelijker kunnen maken.

Vorig jaar vierden we ons 45-jarig bestaan. Telers van over de hele wereld ervaren zo onderhand de kwaliteit onze Logiqs-kwaliteit en dat is zeker iets waar we trots op zijn.
Keer op keer lukt het om met mooie innovaties voor de dag te komen en weer een stapje verder te ontwikkelen. Dus ja, daar zijn we trots op! Trots op de mooie producten die we maken, trots op het bedrijf, op onze geweldige klanten en partners en we zijn vooral trots op elkaar.

Met maar één aarde met veel mensen en een beperkte hoeveelheid grondstoffen, heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheid voor de toekomst. Bij Logiqs proberen we daar op een zo goed mogelijke manier mee om te gaan. Met aandacht en respect voor de aarde, voor de klant en voor elkaar. Bij Logiqs moet iedereen zich goed kunnen voelen, kunnen gedijen en groeien.
Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk voor wat we als bedrijf doen: onze klanten moeten weten dat ze op ons kunnen rekenen en dat we er alles aan doen om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

ONZE AMBITIES

Hoewel we met 45 jaar bestaan een oude rot zijn in het vak, kun je onze ambities beter vergelijken met die van een start-up.
We willen onze sector veranderen en we begrijpen heel goed dat we onze doelen alleen kunnen bereiken door middel van duurzame exponentiële groei.
Voor ons betekent dit een nog grotere focus op duurzaamheid, kwaliteit en samenwerking. We omarmen de noodzaak van een circulaire economie volledig en we begrijpen dat we onze oplossingen en diensten moeten ontwikkelen op een manier die regeneratief, herstellend of herbruikbaar is.

Hoe we het tot dusver doen:

Ik ben bijna 9 jaar geleden bij Logiqs begonnen. Het was mijn eerste baan in Nederland en ik kan echt zeggen dat het vanaf dag één een spannende en uitdagende ervaring was.
(meer…)

ADRIAN TAMPLARU

Digital Product owner - Online 3D Ontwerptools

Software testen door middel van een Raspberry Pi of door andere nieuwe technieken.

VINCENT

Programmeur

Als je wat gemaakt hebt en je ziet het daadwerkelijk op scherm virtueel of bij de klant bewegen: das top.

ROB

Programmeur

Als ik iets in ’t hoofd heb waarvan ik denk: misschien kan ik ’t zo en zo oplossen: dan jeuken m’n handen, wil ik direct de computer aanzetten en uitproberen of ’t werkt.

SJORS

Programmeur

Mijn naam is Davina en ik ben financieel/administratief medewerkster bij Logiqs. Ik waardeer Logiqs omdat iedereen gelijk is, er heerst geen hiërarchie. Ook kunnen we later beginnen en dan langer doorgaan of eerder beginnen en eerder naar huis. (meer…)

DAVINA

Financieel/Administratief medewerkster

Mijn naam is Jannet, 52 jaar, ik werk part-time bij Logiqs.
Ik werk samen met 3 andere vrouwelijke collega’s op de afdeling administratie.
Ik ben verantwoordelijk voor de crediteuren administratie, wat ik met veel plezier doe. (meer…)

JANNET

Afdeling administratie

‘Mijn naam is Hans, ik ben PLC Programmeur.
Bij Logiqs krijg je de kans om met veel eigen inbreng mee te werken aan het tot stand komen van innovatieve producten.
Het mooie van het programmeren van PLC programma’s is dat hetgeen je maakt, je later in werkelijkheid ziet bewegen.

HANS

PLC programmeur

Functieprofiel

Werken als industrieel ontwerper bij ons betekent veel verantwoordelijkheid én vrijheid. Samen bepalen we wat je bij ons gaat doen: brainstormen, concepten uitdenken, 3d modelling of klussen aan prototypes. Er is geen opdracht hetzelfde en telkens loop je tegen nieuwe uitdagingen aan in het ontwerp. Samen bedenk je oplossingen en optimaliseer je het ontwerp.

Tijdens je werkzaamheden behoud je het overzicht, heb je de belangen van de verschillende stakeholders in kaart en kan hier met een strategische blik naar kijken. Ook de ambitie om je team op te bouwen en aan te sturen ontbreekt niet bij je en ben je geïnteresseerd in het gehele ontwikkelingsproces van productie.

Wie ben jij?
Jij bent de vernieuwer die we nodig hebben als je:

 • Affiniteit met onze kernwaarden en productie van gezonde etenswaren hebt
 • Bent een ervaren gebruiker van 3D-modelleringssoftware
 • Een brede kennis van mechanische principes hebt en het vermogen deze te vertalen naar creatieve concepten en oplossingen
 • Comfortabel bent om fysieke modellen uit te proberen, van ruwe prototypes tot meer verfijnde esthetische modellen
 • Hebt ervaring met mechanisch ontwerpen en productindustrialisatie, van ontwerp tot productie, en je hebt hierin ten minste één volledige productiecyclus doorlopen (dit hoeft niet in een leidende rol te zijn geweest)
 • en gedreven, out-of-the-box denker bent die zijn of haar gedachten en ideeën durft te delen
 • Een diploma Industrieel Ontwerpen of vergelijkbaar
 • Een portfolio het ontwerp-ontwikkelproces hebt waaruit blijkt dat je in staat bent om doordachte oplossingen te creëren, evenals de processen, prototypes en creatief denken die tot deze oplossingen hebben geleid
 • Ervaring binnen de agri sector is handig, maar zeker geen must. Affiniteit is dat wel!

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • rekening houden met de volledige ‘productlevenscyclus’ om de context, problemen en kansen te begrijpen
 • overzicht houden op de belangen van de stakeholders en de projectstatus, zodat zowel jij als het management strategische beslissingen kunnen nemen die een grote impact hebben
 • problemen evalueren en bruikbare oplossingen voorstellen voor ontwerpproblemen
 • het begeleiden en coördineren van ontwerp- en uitvoeringswerkzaamheden tussen interne teams en externe leveranciers, met aandacht voor apparatuurspecificaties, goederenstroom en procesontwerp
 • het creëren en toepassen van concepten voor het optimaliseren van de componentenproductie ten opzichte van zowel kwaliteits- als kostenbeperkingen
 • het ontwerpen van nieuwe systemen en het optimaliseren van bestaande systemen, met de nadruk op duurzaamheid en onderhoudbaarheid
 • ons helpen om stappen te zetten in de richting van circulaire productiepraktijken
 • automatiseringsoplossingen voor onze ontwerp-, productie- en testprocessen ontwerpen en toezien op de implementatie ervan

Bij Logiqs heb je binnen de planning en veiligheidsvoorschriften veel vrijheid in je workflow. Er is altijd ruimte voor goede ideeën en manieren om dingen beter te doen. We hopen dan ook dat je actief probeert om de manier van werken te verbeteren.

Als je denkt dat je kunt bijdragen aan ons doel om “Accelerate access to honest food“, oftewel de toegang tot eerlijk voedsel te versnellen door ons te helpen onze ontwerpen te industrialiseren en op te schalen, dan willen we je heel graag ontmoeten!

Je eerste dag bij Logiqs

Mentoring en coaching vanaf dag 1 en een warm welkom door je team en alle anderen.

Je carrière bij Logiqs

 • Je bent meester van je eigen lot en je eigen carrière
 • Gepersonaliseerd opleidingsbudget
 • Proactieve monitoring van stress en welzijn (werk-privébalans inbegrepen)
 • Eerlijke/snelle feedbackloops opbouwen met het team en met eindgebruikers

We willen graag de beste plaats worden om te zijn, niet alleen de beste plaats om te werken. En we hebben jou nodig om dit te bereiken!

Werken bij Logiqs

Voordelen van werken bij Logiqs

Marktconform salaris
Hoewel we een klein bedrijf zijn, doen we ons best om marktconforme salarissen te bieden aan onze werknemers.

Goed pensioenplan
We hebben een goede pensioenregeling met een hoge werkgeversbijdrage.

Gepersonaliseerd opleidingsbudget
We willen graag dat elk teamlid de beste versie van zichzelf wordt. Dus voegen we de daad bij het woord!

Zoveel vakantiedagen als je nodig hebt
Je krijgt 25 betaalde vakantiedagen, maar je hebt altijd de mogelijkheid om wat meer vakantiedagen te kopen als je wat langer op reis wil.

Maandelijks feest/borrelen op vrijdag
We brengen graag tijd met elkaar door. Zo lunchen we samen en is onze kantine/bar een geweldige plek om rond te hangen.

Bedrijfsuitjes
Van tijd tot tijd organiseren we activiteiten, zoals paintball of paardrijden. Als je leuke ideeën hebt voor activiteiten, dan horen we dat graag.

Je sollicitatieprocedure

1.Solliciteer
Nadat je ons je cv en motivatie hebt gestuurd, bekijken we je sollicitatie zorgvuldig.

2.We nemen contact op
Binnen 10 werkdagen bellen we je en ontvang je een e-mail om het eerste gesprek in te plannen.

3.Gesprek
We kijken ernaar uit om je te ontmoeten, over je dromen en ambities te horen en je functie te bespreken.

4.Een dag bij Logiqs
Als het gesprek goed is verlopen en de interesse wederzijds is, kun je een dag meelopen om beter af te stemmen en je team te ontmoeten

5.De juiste klik
Als het klikt tussen jou en het team en tussen jouw waarden en de onze, dan begint de pret pas echt als we je aan boord van ons team mogen verwelkomen.

Interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan nu!

Vergeet niet om bij je sollicitatie ook je motivatie te vermelden. We kijken er echt naar uit om van je te horen!

SOLLICITEER DIRECT!